Rakija od kajsije – Zlatni nektar voćne punoće

Kajsija

Kajsija

Opis

Rakija od kajsije je pravo bogatstvo voćnih aroma i mirisa, stvoreno od pažljivo odabranih sorti – Mađarske najbolje kajsije i Kečkemetske ruže, koje se ubrajaju među najcenjenije i najkvalitetnije sorte ovog voća.


Sa svojih 40% alkohola, ova rakija spaja prirodnu slast zrele kajsije i izbalansiranu jačinu, dajući piću prepoznatljiv, topao i harmoničan karakter. To je rakija koja oduševljava na prvo mirisanje, a još više na prvo kušanje.


Način serviranja


  • Najbolje se služi rashlađena na 12–14°C, u elegantnim čašama za rakiju.

  • Odlična je kao aperitiv, jer osvežava i podstiče apetit.

  • Sjajno se kombinuje uz voćne deserte, kolače i lake sireve.



Proces proizvodnje


  1. Selekcija plodova – biraju se isključivo zdravi i potpuno zreli plodovi sorti Mađarska najbolja i Kečkemetska ruža.

  2. Fermentacija – prirodan proces fermentacije uz kontrolisane uslove, kako bi se sačuvale voćne arome.

  3. Destilacija – dvostrukom destilacijom izvlači se puna aroma kajsije i postiže kristalna čistoća destilata.

  4. Sazrevanje – rakija odmara i sazreva, razvijajući svoj karakterističan voćni miris i bogat ukus.

  5. Flaširanje – završni korak kojim se osigurava očuvanje kvaliteta i svežine.


Slaganje sa hranom


Idealna za voćne tartove, desertne pite i blago začinjene sireve, jer ističe aromatičnost kajsije



  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %
    RSD RSD